Grooming för män

Manlig grooming – Bästa hudvård för män

Kvinnor har under lång tid haft mängder med skönhetsprodukter att välja på medan det för män varit betydligt mer begränsat. Tack och lov så har de större märkena nu förstått att även män behöver bra produkter för sin grooming. Det finns både likheter och skillnader vad det gäller skönhetsprodukter för män och kvinnor och därför kan det vara bra att känna till dessa. När man talar om grooming för män kan detta delas in i fem kategorier, som består av hudvård för ansiktet, kroppsvård, rakning, hårvård och hårborttagning.

Hudvård för män

manlig grooming

Som man behöver även du vårda din hud och då är det rengöring samt återfuktning vi talar om. Är du man så är din hud ofta lite grövre och tål mer än kvinnors lite finare hud. De flesta män behöver raka sig mer eller mindre dagligen och detta sliter så klart på huden och den kan även bli irriterad. Vårda din hud rätt i två enkla steg och du håller huden i trim och får en behaglig känsla. Använd en rengöring eller en cleanser för att få rent huden på djupet. Med någon av dessa får du bort smutspartiklar och du gör huden redo för återfuktning. Dessa medel är betydligt mildare än vanlig tvål, som annars gör att din hud torkar ut. För att få en smidig och mjuk hud använder du sedan återfuktaren och den gör att huden tål mer samt att huden inte torkas ut. En fetare återfuktare är att rekommendera om du har torr eller känslig hud. Är det åt andra hållet att din hud tenderar att bli glansig så är en lättare återfuktare att föredra så att du inte riskerar att få finnar eller fet hud. Svårare än så här behöver det inte vara!

Rakning för män

grooming för män

Rakning är väl kanske inte den roligaste sysslan på morgonen, men du kan få det till att bli en skön procedur på morgonen. Skaffa lite old-school produkter som till exempel en rakborste, en raktvål, en rakhyvel med rakblad eller varför inte en hederlig rakkniv för en skönare och närmare rakning. Att raka sig i löddret från din ansiktsrengöring är ett sätt att få två saker gjorda samtidigt och du spar dessutom lite tid på att göra så. Genom att använda ansiktsrengöring så blir huden riktigt ren och den blir inte lika lätt irriterad heller som den lätt blir annars vid rakning. Viktigt att komma ihåg efter rakningen är också att återfukta huden.

Kroppsvård för män

Vill du hålla dig fräsch och lukta fräscht så är kroppsvården viktig, men detta känner de flesta till. Att lukta gott i den doft du gillar är självklart för många. Att riktiga män ska lukta diesel eller andra mindre trevliga dofter är som tur är inte riktigt det som gäller. Det finns dock en mängd trevliga dofter att välja mellan så har du inte hittat din favorit ännu så står det nog inte på innan du gör det.

Hårborttagning för män

Hur manligt är det med hår på diverse delar av kroppen? Här är det din subjektiva upplevelse som styra. Du väljer själv hur mycket kroppshår du vill ha och var du vill att det ska finnas. Alla är vi unika individer som tycker olika så oavsett om du väljer att ha en ryamatta på bröstet eller att vara len som en baby så är det ditt val och det är ok. Har du nu hår som du vill ta bort så finns det flera olika metoder för att ta bort det. Vaxning är dock den metod som ger ett resultat som håller längst. Ett tips här kan vara att besöka en salong första gången, då har du möjlighet att ställa frågor som du kanske undrar över. Att göra det själv direkt utan att ha rådfrågat någon kan resultat som är mindre önskvärda. Vet du från början hur du ska göra så behöver det inte bli en obehaglig upplevelse som du får dåliga minnen av.

Hårvård för män

Hårvård innefattar styling i alla dess former men även vårdande behandlingar. Det kan vara behandling mot håravfall som i sig inte är så ovanligt hos män, och främst då äldre män. Hur mycket hår man tappar är helt individuellt, men i viss mån ärftligt, likaså när i tid man börjar tappa hår. En del män behåller sitt hårsvall hela livet, en del blir tunnhåriga och en del blir helt skalliga. Oavsett vilket finns det många olika produkter som kan motverka håravfall i viss mån.

Stylingprodukter för män

Stylingprodukter finns det en uppsjö av så det gäller att hitta de produkter som hjälper dig att skapa den frisyr du vill ha. Är du skallig så är det viktigt att tänka på att skydda dig mot solen under sommaren. Välj en bra skyddande solkräm till detta så slipper du besvär. Se till att du använder bra och vårdande produkter för din hud och ditt hår. Att ta hand om sig är numera ämnat både för män och kvinnor. Det finns mängder av groomingprodukter så sannolikheten att hitta det som passar just dig är stor!

Detta var info runt grooming för män

Lämna en kommentar