Att bära bröstnäsduk, enkelt och snyggt

Vit bröstnäsduk
En vit bröstnäsduk passar till både formella och mindre formella kavajer.

Att sätta en näsduk i bröstfickan på sin kavaj är antagligen ett av de enklaste knepen man kan göra för att klä upp den ett snäpp till. Man kan egentligen ta vilken tygbit som helst och stoppa ner i fickan. Men med en gnutta finess blir bröstnäsduken det som skiljer dig från andra, det som säger, jag bryr mig. För den som en gång satt en bröstnäsduk i fickan kommer inte vilja vara utan den.

Välja bröstnäsduk

Den allra enklaste varianten är den vita. En vit bröstnäsduk fungerar till vilken övrig klädsel som helst oavsett om det är en smoking eller en udda kavaj. Siden är mer formellt än bomull som fungerar väl som näsduk för något mindre formella kavajer. För en man som vill börja använda näsduk i bröstfickan rekommenderas att börja med ett par i siden och vill han sedan utöka sin samling kan andra material bli intressanta.

Egentligen finns det bara en detalj att tänka på när det gäller bröstnäsduken, den bör inte helt matcha slipsen eller flugan. Det går bra om samma färg finns i båda fast det bör inte vara den dominerande färgen i någon av dem. Näsduken,slipsen eller flugan bör inte heller ha samma mönster. För mer formella tillfällen rekommenderas enfärgade näsdukar där den vita är den mest formella. Till en mörkgrå kostym kan exempelvis en mörkbrun eller mörkröd slips tillsammans med en blå bröstnäsduk vara en utmärkt kombination, dämpad men ändå färgad.

Vill man bära sin kavaj och skjorta utan slips är bröstnäsduken ett utmärkt tillfälle att sätta en liten färgklick. Då finns det förstås betydligt mer svängrum. Tänk bara på att näsduken är en accessoar och inget som ska ta över klädseln fullständigt.

Kort sagt, för att sammanfatta, att bära bröstnäsduk är ett ställningstagande, ett sätt att säga här är jag och det står jag för. Det är en tröskel att kliva över men har man bara gjort det kommer man aldrig kliva tillbaka. Ha därför alltid i näsduk i fickan, det är du värd.

Du hittar ett stort antal bröstnäsdukar här.

 

Lämna en kommentar